Бившият английски национал Уейн Руни не е пожелал бившият му мениджър в Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън да участва в биографичния филм за кариерата му.

Сър Алекс беше треньор на Руни в най-силните години от кариерата му, но не е потърсен за мнение от авторите на филма „Руни“. Бившите мениджъри на нападателя Дейвид Мойс и Жозе Моуриньо обаче коментират пред камерата впечатленията си за най-големия голмайстор в историята на „червените дяволи“.

Изненадващо Алекс Фъргюсън не е бил потърсен за участие, въпреки че легендарният шотландец е бил изразил готовност да направи коментар пред камерата. Той се появява във филма единствено чрез архивни кадри, на които на различни събития говори за Руни.

В крайна сметка сър Алекс е бил поканен на световната премиера на филма, която се е състояла в киносалон в Манчестър снощи. Той обаче е отклонил предложението, тъй като е бил предварително ангажиран с друго събитие.

Фъргюсън от своя страна участва в други биографични филми за големи имена, оставили сериозна следа в английския футбол – за Брайън Робсън, Арсен Венгер и Дейвид Бекъм. Както е известно, през годините шотландецът имаше сериозни разправии с Венгер и Бекъм.

Предполага се, че причината за нежеланието на Руни относно вероятното участие на Алекс Фъргюсън във филма е свързано със скандалите между двамата в последните години на шотландеца като мениджър на Юнайтед.

През 2010 г. нападателят искаше да напусне заради липсата на амбиции на собствениците от фамилия Глейзър за развитие на Манчестър Юнайтед. В крайна сметка Уейн Руни остана, но стартираха неразбирателствата с мениджъра на отбора, който започна да пуска нападателя на непривични позиции.

Преди последния си мач начело на „червените дяволи“ през 2013 г. Фъргюсън призна, че Руни е поискал да бъде трансфериран, но след това е размислил и е оттеглил молбата си. Както е известно, Уейн игра за Юнайтед до 2017 г., след което се завърна в родния си клуб Евертън.